Informatie voor opvoeders

U bent hier

Voor opvoeders

De opvoedtraining Hartgrondig opvoeden voor opvoeders is een hulpmiddel en verdieping op het boek De sleutel tot je kind (2012) met de achterliggende visie dat het kind de basis van ons handelen dient te zijn en dat  de relatie met hun kind zich verdiept en verbetert wanneer opvoeders anders naar hun kind leren te kijken en te luisteren.

 

Het sleuteltraining-aanbod voor opvoeders
De trainingen zijn, net als het opvoedboek De sleutel tot je kind, bedoeld voor de gevorderde opvoeder. Dat is de opvoeder die bereid is naar zichzelf te kijken en zelf te veranderen ten einde het kind te helpen.  

Basislessen: voor iedere opvoeder
De sleuteltraining omvat 6 basislessen voor gevorderde opvoeders. De Sleuteltrainer behandelt op verrassende wijze alle 'negatieve' gedragingen van kinderen: ongehoorzaamheid, zeuren, ruzie, liegen, gewelddadig gedrag. Opvoeders leren (opnieuw) met een open en nieuwsgierige blik te kijken naar hun kind en te communiceren met hun kind. Vanuit warmte en liefde die opvoeders daardoor (opnieuw) voelen ontstaat een nieuwe wederzijdse liefdevolle relatie met hun kind.

Tandem-training: voor opvoedkoppels
Los daarvan (erna/ertussen) kan de trainer de Tandem-training (6 lessen) aanbieden aan opvoed-koppels. Dat kan een ouderpaar zijn of een opvoeder, die een andere volwassene meeneemt die een belangrijke rol speelt in het gezin. De opvoeders schrijven zich in als koppel, zodat ze beter leren samenwerken in de opvoedsituatie, elkaar respectvol leren ondersteunen en opvoedtaken beter op elkaar af te stemmen. Daarbij uitgaande van de sterke kant van iedere opvoeder.

Bevoegdheid
Het aanbieden van de sleuteltrainingen Hartgrondig opvoeden is exclusief voorbehouden aan Sleuteltrainers met licentie, opgeleid aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam door Charlotte Visch. Een opvoeder die deelneemt aan een Sleuteltraining weet daardoor zeker dat hij of zij te maken heeft met een trainer die de juiste bekwaamheid heeft.
 
Tarieven

Voor de individuele opvoeder
Materialen: schoudertas met logo, opvoedersboek, toegangscode tot ChildConsultfilmpjes gedurende het schooljaar en 6 Sleutelkaarten waar de info op is samengevat.

Extra: contact met mede-opvoeders en de trainer via het beschermde netwerk van de website Sleuteltrainingen

Trainingstijd: elke les duurt 2,5 uur

Inschrijven: via de website van de trainer

Richtprijs: € 375,- per deelnemer voor 6 lessen.
Bij gelijktijdige deelname betaalt de opvoedpartner € 275,-.

Tandemlessen
Inhoud: 6 praktische lessen voor opvoedkoppels, die beter willen samen werken en elkaar respectvol willen leren ondersteunen bij de opvoeding.
Trainingstijd: elke les duurt 2,5 uur
Inschrijven: via de website van de trainer

Richtprijs: € 500,- per opvoedkoppel voor 6 lessen
 
Iedere deelnemer schaft zelf het boek De sleutel tot je kind (€ 21,95) aan, via de boekhandel, direct bij de uitgever of op de eerste lesdag bij de Sleuteltrainer.  "Behalve door de praktische aanpak, de boeiende tips en de vele sprekende voorbeelden boeit dit boek vooral door het grote respect voor het totale wezen van het kind" (review Bol.com).
 
Heel veel plezier met de sleuteltraining om Hartgrondig op te voeden!
 
(c) Charlotte Visch, 2015
Ontwikkelaar Integratieve Kindertherapie en de Sleuteltrainingen
Directeur Child Consult
Adviseur Child Affairs aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie